Vijf tips voor het bereiden van spliterwten

spliterwten

Vijf tips voor het bereiden van spliterwten

Spliterwten zijn een soort erwt, een gedroogd, gespleten zaad en een landbouwpreparaat. Ze zijn het zaad van de Pisum sativum-plant en worden in veel culinaire toepassingen gebruikt. Hier zijn enkele veelvoorkomende toepassingen. Als je je afvraagt hoe je splitbonen gebruikt, lees dan verder! Behalve dat het een agrarisch hoofdbestanddeel is, worden spliterwten ook gebruikt als voedselbron. Hier zijn vijf manieren om splitbonen te gebruiken.

Spoel eerst de spliterwten af valledelsole.nl groene spliterwten. Leg ze in een zeef om overtollig vocht te verwijderen. Giet het water over de erwten en bedek met 2 tot 3 kopjes water. Breng op hoog vuur aan de kook en zet het vuur dan laag. Kook de erwten een tot anderhalf uur, tot ze zacht en zacht zijn. Voeg zout naar smaak toe en serveer warm.

Houd er bij het koken van spliterwten rekening mee dat spliterwten van de beste kwaliteit lang houdbaar zijn. Ze zijn enkele maanden houdbaar als ze op de juiste manier worden bewaard, maar ze zullen na een lange tijd hard en rubberachtig worden. Je moet ook oude, muffe erwten vermijden. Als de erwten ouder zijn, hebben ze mogelijk langere tijd op het schap gelegen. Check dus altijd de houdbaarheidsdatum op de verpakking.

Als het gaat om het koken van spliterwten, hoeft u ze niet te weken voordat u ze kookt. Als u ze echter een paar uur laat weken, wordt schuimvorming verminderd en krijgt u een gladdere textuur. Je kunt spliterwten op twee manieren weken: de langweekmethode en de snelweekmethode. De eerste stap is om de spliterwten grondig te inspecteren voordat je ze klaarmaakt. Zoek naar tekenen van vuil en rotte erwten en spoel ze vervolgens af voordat u gaat koken.

Site bezoeken voor meer info: https://www.valledelsole.nl/