Honing – Een natuurlijke zoetstof met nutritionele, cosmetische en therapeutische voordelen

Honing

Honing – Een natuurlijke zoetstof met nutritionele, cosmetische en therapeutische voordelen

De zoete vloeistof die in de honingzakjes van bijen wordt aangetroffen, is het enige van insecten afkomstige natuurlijke product dat een verscheidenheid aan voedings-, cosmetische en therapeutische toepassingen heeft. Het is de oudste en meest gebruikte zoetstof. Honing wordt gemaakt van de nectar van bloemen en kan worden geproduceerd in verschillende kleuren, smaken en texturen, afhankelijk van de bloemen die de bijen bezoeken. Het bevat ook verschillende hoeveelheden vitamines, mineralen, aminozuren en ijzer.

Honing kan worden gebruikt als een natuurlijke hoestonderdrukker, spijsverteringshulpmiddel en huidverzorgingsproduct. Onderzoek suggereert dat het mogelijk antioxiderende eigenschappen heeft en het risico op hartaandoeningen helpt verminderen honing kopen. De antischimmel- en antibacteriële eigenschappen van honing zijn ook nuttig bij de behandeling van infecties. Het is ook een helende zalf voor kleine brandwonden en snijwonden. De suiker, waterstofperoxide en de op nectar gebaseerde verbinding propolis doden bacteriën en bevorderen wondgenezing.

Lokale, rauwe honing kan seizoensgebonden allergieën helpen voorkomen door de immuunrespons van het lichaam op pollen te blokkeren. Het is echter belangrijk om uw lokale pollenniveaus te kennen en ervoor te zorgen dat de honing onbewerkt is. De in de winkel gekochte potten die je in de supermarkt vindt, zijn meestal gefilterd, waardoor de heilzame componenten worden verwijderd die anders je immuunsysteem zouden ondersteunen.

Bovendien mag honing niet worden gegeven aan baby's jonger dan één jaar, vanwege het risico op botulismevergiftiging. In feite moet elke soort honing met de nodige voorzichtigheid worden gebruikt als u een verzwakt immuunsysteem of een gezondheidstoestand heeft waardoor u een groter risico loopt op door voedsel overgedragen ziekten.

Informatie over dit onderwerp: Natuurlijk Westland